• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Salentein Salentein Barrel Selection Pinot Noir

Salentein Barrel Selection Pinot Noir

Deze helderrode Pinot Noir zal u verrassen! Salentein Barrel Selection Pinot Noir heeft een mooie volzachte body en fijne zuren. Ontdek aroma´s van rijpe kersen, bessen en kruiden. Salentein Barrel Selection Pinot Noir heeft een mooie afdronk en volgt met Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

De wijngaarden van Salentein Barrel Selection Pinot Noir liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De bodem van Salentein Barrel Selection Pinot Noir bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn koel door afdalende lucht uit de Andes en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z'n unieke fruitige en rijpe karakteristieken.
Wijnhuis
Bodegas Salentein
Druivensoort(en)
100% Pinot Noir
Vinificatie
De druiven van de Salentein Reserve Pinot Noir worden met de hand geplukt. Een combinatie van moderne en traditionele technieken wordt gebruikt.
Proefnotities
Deze Pinot Noir is direct te herkennen aan zijn kenmerkende helderrode kleur. Een aangename wijn met aroma's van kersen en zwarte bessen, kaneel en vanille.
Eten & Drinken
Geniet van deze Pinot Noir bij gevogelte, pasta of rijke kaassoorten.
Bijzonderheden
De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijnproject van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

 

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen