• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Salentein Salentein Barrel Selection Malbec

Salentein Barrel Selection Malbec

De wijngaarden van de Salentein Barrel Selection Malbec liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De bodem van Salentein Barrel Selection Malbec  bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdraine Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

De wijngaarden van de Salentein Barrel Selection Malbec liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De bodem van Salentein Barrel Selection Malbec  bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn koel door afdalende lucht uit de Andes en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z'n unieke fruitige en rijpe karakteristieken.
Bekroningen
De Grote Hamersma 2014: 8½
Wijnhuis
Bodegas Salentein
Druivensoort(en)
Malbec
Vinificatie
De druiven van de Salentein Barrel Selection Malbec worden met de hand geplukt. Een combinatie van moderne en traditionele technieken wordt gebruikt.
Proefnotities
De Malbec druif is de trots van Argentinië. Salentein Barrel Selection Malbec is dan ook typisch Argentijns: intens en smaakvol! Met de aangename aroma's van rijpe pruimen, cacao en een hint van vanille.
Eten & Drinken
De ideale wijn bij gegrilde vleesgerechten of wild. Ook heerlijk ná de maaltijd, bijvoorbeeld met harde kazen.
Bijzonderheden
De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijnproject van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

LandArgentinië
WijnhuisSalentein
StreekMendoza
WijnsoortRode wijn
Inhoud0.75
Alcoholpercentage14
DruivensoortMalbec
Klantbeoordelingen