• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Salentein Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon

Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

De wijngaarden van Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon,  liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De bodem van Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon,  bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn koel door afdalende lucht uit de Andes en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z'n unieke fruitige en rijpe karakteristieken.
Bekroningen
De Grote Hamersma 2014: 8+
Wijnhuis
Bodegas Salentein
Druivensoort(en)
Cabernet Sauvignon.
Vinificatie
De druiven van de Salentein Reserve Cabernet Sauvignon worden met de hand geplukt. Een combinatie van moderne en traditionele technieken wordt gebruikt.
Proefnotities
Aroma's van peper, zwarte bessen en vanille vormen de basis voor deze heerlijke, robijnrode wijn. Deze Salentein Reserve Cabernet Sauvignon heeft een elegante smaak en een lange, volle afdronk.
Eten & Drinken
Heerlijk bij biefstuk van de haas of een mooie lamsbout. Na de maaltijd kunt u deze wijn combineren met salami of rijke kaassoorten.
Bijzonderheden
De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijnproject van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen