• Lorem ipsum

De geborgde werkwijze volgens de nieuwe alcoholwet 2021


Op 1 juni 2021 is de nieuwe alcoholwet ingegaan waardoor wij genoodzaakt zijn om diverse maatregelen te nemen op het gebied van de leeftijdsverificatie. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de verkoop van alcoholhoudende dranken aan minder jarige niet meer mogelijk is. Alle verkopers van alcohol dienen met ingang van de nieuwe wet te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Één van deze voorwaarden is dat er een leeftijd check op iedere zending komt die wij aan onze vervoerder aanbieden. Het in ontvangst nemen van uw pakket zal dan altijd geverifieerd worden aan de hand van uw ID bewijs.  Als Lekkerflesjewijn.nl doen wij er alles aan om te voldoen aan deze regels en hebben daarom een geborgde werkwijze opgezet die wij hieronder aan u toelichten. 

Leeftijds controle bij bestellen:

Voordat u als klant kunt bestellen zullen wij om uw geboortedatum vragen, dit dient u naar waarheid in te vullen. Mocht u een ongeldige datum invullen of u bent niet ouder dan 18 jaar komt het Nix logo in beeld met de tekst dat u niet kunt bestellen omdat u niet ouder bent dan 18 jaar.

Leeftijds controle bij aflevering:

Zodra wij uw bestelling verzenden, maken wij gebruik van een legitimatieplicht. Dat betekent dat als het pakket bij u wordt aangeboden u zich zal moeten legitimeren aan de bezorger. Dit om te checken of de ontvanger wel 18 jaar of ouder is. Ook bij het afhalen van uw bestelling bij een afhaalpunt zal u zich moeten legitimeren. Zorg daarom dat u altijd een legitimatiebewijs bij u heeft bij het afhalen van uw pakket. Ook is het niet meer toegestaan om uw pakket achter te laten in de tuin of in de schuur. Dit omdat legitimatie verplicht is volgens de nieuwe alcoholwet.


Hartelijk dank voor uw begrip en mocht u naar aanleiding van onze werkwijze nog verbeterpunten hebben, dan horen wij deze graag via [email protected]