• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Salentein Salentein Sparkling Brut Cuvée Exceptionnelle

Salentein Sparkling Brut Cuvée Exceptionnelle

Salentein Sparkling Brut Cuvée Exceptionnelle is licht rosé van kleur en parelt prachtig in het glas. Deze Cuvée Exceptionnelle Brut heeft aroma's van rijpe appel, citrusfruit en iets toast. Salentein Sparkling Brut Cuvée Exceptionnelle is heerlijk fris e Lees meer...
Voor 10:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Salentein Sparkling Cuvée Exceptionnelle Brut is afkomstig van de wijngaarden van El Oasis Estate, in Alto Valle de Uco, 1100 meter boven zeeniveau in de hoog gelegen Uco Valley regio. De wijngaarden van Salentein Sparkling Cuvée Exceptionnelle Brut profiteren van het zonnige weer overdag en de verkoeling uit de Andes in de nacht. Alto Valle de Uco is de beste wijnstreek in het grote Mendoza gebied.
Druivensoort(en)
75% Chardonnay en 25% Pinot Noir.
Vinificatie
De Chardonnay druiven worden geoogst in de 2e week van februari en de Pinot Noir op de eerste dag van maart. De wijnen worden apart gemaakt, maar volgens dezelfde beschermende technieken. Most wordt overgeheveld naar tanks om de alcoholische fermentatie te starten. Gedurende een aantal weken blijft de wijn in contact met het droesem. De cuvée is essentieel om de stijl te bepalen die elke mousserende wijn heeft. In het geval van Salentein is het een 'Cuvée Spéciale', gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir druiven van speciaal geselecteerde percelen in El Oasis. De 2e fermentatie gaat volgens de méthode Charmat. Lage temperaturen (13-18 graden) met geselecteerde gist en gedurende 20-30 dagen. Het droesem uit de 2e fermentatie blijft in de tank achter om het 'sur lie' rijpingsproces te starten. Dat duurt 6 maanden.
Proefnotities
Heldere goudgele wijn met een typerende en aantrekkelijke glans van Pinot Noir. Deze Salentein heeft aroma's van groene appel en citrus fruit met een hint van geroosterd brood. Een plezierige, fruitige smaak met fijne, aanhoudende bubbeltjes. Harmonieus en goed in balans. Echt een aanrader voor iedereen die een toegankelijke en tegelijk elegante mousserende wijn van topklasse wil serveren.
Eten & Drinken
Salentein Sparkling is heerlijk om zó te drinken of als aperitief voor aanvang van uw diner. Wilt u hem combineren met een gerecht, kies dan voor bijvoorbeeld oesters of sushi.
Bijzonderheden
Deze mousserende wijn wordt gemaakt van dezelfde druiven die gebruikt worden voor Champagne. De wijn is nu op dronk, binnen 1 jaar drinken.

LandArgentinië
WijnhuisSalentein
StreekMendoza
WijnsoortMousserend wit
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage12%
DruivensoortChardonnay, Pinot Noir
Klantbeoordelingen