• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Hamersma 9-
Salentein Salentein Numina Petit Verdot

Salentein Numina Petit Verdot

Salentein Numina Petit Verdot is een wijn met een intense, paarsrode kleur. Salentein Numina Petit Verdot heeft een intense smaak met stevige en sappige tannines die de wijn een frisse en lange afdronk geven. Bij kaas o.a is deze wijn een goede begeleider Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Productomschrijving
Een wijn met een intense, paarsrode kleur. Muntachtige en kruidige tonen zoals zoethout en laurier vermengd met duidelijke hints van zwart fruit zoals bosbessen en zwarte bessen komen je tegemoet in de geur. Een intense smaak met stevige en sappige tannines die de wijn een frisse en lange afdronk geven.

Ligging
Gelegen in sub regio Uco Vallei, uit de regio Mendoza, mag men bij Bodegas Salentein met recht spreken van een unieke locatie. De naam van de wijngaard voor de Numina wijn is 'El Oasis'. Deze wijngaard is het laagst gelegen, maar heeft het langste groeiseizoen, zo krijgt u een mooie rijpe wijn met zachte tannine voorgeschoteld. Deze wijn is 100% gemaakt van Petit Verdot druiven afkomstig van wijngaarden op het landgoed El Oasis. De plantdichtheid is 5.500 planten per hectare. De grond is alluviaal, zand-leem, er zijn kiezelstenen in de eerste 40 cm van de bodem en er zit calciumcarbonaat van biologische oorsprong in grotere diepte.

Eten & Drinken
Deze Petit Verdot past goed bij onder andere wilde eendenborst en goulash. Ook bij oude, rijpe kazen als Comté is deze wijn een goede begeleider.

Vinificatie
Druiven werden met de hand geoogst en naar de winery gebracht in plastic bakken van 400 kg. Vervolgens volgde clusterselectie, ontsteling en het persen van de druiven. Koude maceratie werd gedurende 5 dagen uitgevoerd bij 8 - 10 °C. Fermentatie vond plaats op eiken vaten bij een gecontroleerde temperatuur tussen 27-29 °C. Nadat de alcoholische gisting was voltooid na 14 dagen ging het maceratieproces nog 3 dagen door. Zodra deze fase was voltooid, volgde het bewaren van de wijn in eiken vaten waar malolactische gisting plaatsvond.

LandArgentinië
WijnhuisSalentein
StreekMendoza
WijnsoortRode wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage14 %
DruivensoortPetit Verdot
SmaakStevig, Sappig, Kruidig
Gerecht Wild, Stoofgerechten, Rijpe kazen
Klantbeoordelingen