• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Salentein Salentein Barrel Selection Merlot

Salentein Barrel Selection Merlot

Salentein Barrel Selection Merlot is een fraaie, robijnrode Merlot uit de 'Barrel selection' serie met aroma's van rood fruit, kruiden en cederhout. Salentein Barrel Selection Merlot is fluweelzacht, met een mooie structuur, een perfecte balans en een hee Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Salentein Barrel Selection Merlot, de wijngaarden liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De bodem van Salentein Barrel Selection Merlot bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn koel door afdalende lucht uit de Andes en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z'n unieke fruitige en rijpe karakteristieken.
Bekroningen
De Grote Hamersma 2014: 8½
Wijnhuis
Bodegas Salentein
Druivensoort(en)
Merlot.
Vinificatie
De druiven van de Salentein Reserve Merlot worden met de hand geplukt. Een combinatie van moderne en traditionele technieken wordt gebruikt.
Proefnotities
Een fraaie, robijnrode wijn met aroma's van rood fruit, kruiden en cederhout. Fluweelzacht, met een mooie structuur, een perfecte balans en een aangename afdronk.
Eten & Drinken
Geniet bij voorkeur van deze wijn met lamsvlees of klein wild. Ook de combinatie met paté of jonge kazen is een aanrader!
Bijzonderheden
De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijnproject van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen