• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Salentein Salentein Barrel Selection Merlot

Salentein Barrel Selection Merlot

Salentein Barrel Selection Merlot is een fraaie, robijnrode Merlot uit de 'Barrel selection' serie met aroma's van rood fruit, kruiden en cederhout. Salentein Barrel Selection Merlot is fluweelzacht, met een mooie structuur, een perfecte balans en een hee Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Productomschrijving
Een fraaie, robijnrode Merlot uit de 'Barrel selection' serie met aroma's van rood fruit, kruiden en cederhout. Fluweelzacht, met een mooie structuur, een perfecte balans en een heerlijke afdronk.

Ligging
De wijngaarden liggen in de Mendoza Argentinië, in het hart van Alto Valle de Uco, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat hier uit grof gesteente, wat zorgt voor een perfecte water doorlaatbaarheid. De nachten zijn koel door afdalende lucht uit de Andes en de dagen zonnig en warm. Deze combinatie van factoren komt de aroma ontwikkeling ten goede.

Eten & Drinken
Deze wijn is bij uitstek geschikt voor wildgerechten. Denk aan haas, fazant, patrijs of kwartel. Maar ook ree, hert en konijn. Ook kunt u deze wijn perfect combineren met jonge kazen of paté.

Vinificatie
Voor de Barrel Selection wijnen wordt tijdens het vergistingsproces de techniek 'rack and return' toegepast. De schillen worden uit de wijn gezeefd en weer gemengd met het sap, zo vindt een goede extractie plaats en komen de smaken uit de druivenschilletjes in het sap terecht. Zodoende proef je naast mooie hout gelagerde smaken ook prachtig zacht fruit.

LandArgentinië
WijnhuisSalentein
StreekMendoza
WijnsoortRode wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage14,5%
DruivensoortMerlot
Klantbeoordelingen