• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Hamersma 8.5
Domaine Piron Domaine Piron Fleurie

Domaine Piron Fleurie

Deze Domaine Piron Fleurie is intens karmijnrood. De aroma's zijn bloemig en fruitig met o.a. iris, violet en perzik. De wijn is elegant en fijn. Als de Domaine Piron Fleurie wat ouder en rijper geworden is, krijgt ze een meer kruidig karakter. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Productomschrijving
Deze Fleurie is intens karmijnrood. De aroma's zijn bloemig en fruitig met o.a. iris, violet en perzik. De wijn is elegant en fijn. Als de wijn wat ouder en rijper geworden is, krijgt ze een meer kruidig karakter.

Ligging
Gelegen ten noorden van Beaujolais, met een breed scala aan exposities, wordt deze appellatie gedomineerd door de Madonie de Fleurie, een kleine kapel gebouwd om ziektes in de wijnstokken te bestrijden. De ondergrond is zeer homogeen samengesteld uit granieten vlaktes met roze tinten.

Eten & Drinken
Fleurie is een fijne combinatie bij gemakkelijke, niet al te zware gerechten op basis van wit vlees of gevogelte, maar ook bij een mooie lamsbout. Beaujolais wijnen zijn wijnen met karakter en fruit. Het is daarom raadzaam deze Fleurie licht gekoeld (rond de 14 graden) te serveren. De wijn kan het beste tussen de 2 en 8 jaar oud gedronken worden, om te genieten van haar fruit en elegantie.

Vinificatie
Handmatige oogst, waarna de druiven zorgvuldig ook met de hand worden gesorteerd en gedeeltelijk van hun steeltjes worden ontdaan, waarna de fermentaties 12 tot 15 dagen duren, precies voldoende om een goede structuur te krijgen en om finesses en fruit te behouden.

LandFrankrijk
WijnhuisMaison Piron
StreekBeaujolais
WijnsoortRode wijnen
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage13%
DruivensoortGamay
SmaakBloemig, Fruitig
GerechtGevogelte, Lamsvlees
Klantbeoordelingen