• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Domaine Chanson Chanson Le Bourgogne Pinot Noir

Chanson Le Bourgogne Pinot Noir

Chanson Le Bourgogne Pinot Noir heeft een robijnrode kleur. Fris, rood fruit in de geur. De accenten van de druif komen goed naar voren en de wijn heeft een prettige, fruitige afdronk. De wijn leent zich uitstekend om jong te drinken. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Chanson Le Bourgogne Pinot Noir
Chanson Le Bourgogne Pinot Noir is helder, robijnrood met lichte kleurintensiteit. Fris, rood fruit in de geur. Speels elegante opname. De specifieke accenten van de pinot noir druif komen goed naar voren en de wijn heeft een prettige, fruitige afdronk. De wijn leent zich uitstekend om jong gedronken te worden.

Ligging
De Bourgogne is wereldberoemd vanwege de grote rode en witte wijnen die er worden geproduceerd van vooral de pinot noir (rood) en chardonnay (wit). Net als de Bordeaux heeft deze streek een overkoepelende appellation: de A.C. Bourgogne. Rode bourgogne is meestal licht van smaak en dient jong gedronken te worden. Ook witte bourgogne is op zijn best als deze binnen 2 jaar gedronken wordt.

Wijn en spijs
Deze rode Bourgogne gaat prima samen met diverse vlees- en wildpatés, kalfsvlees, gevogelte zoals parelhoender en vederwild (fazant, patrijs of kwartel) en niet te geprononceerde kaassoorten.

LandFrankrijk
WijnhuisDomaine Chanson
StreekBourgogne
WijnsoortRode wijnen
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage13%
DruivensoortPinot Noir
SmaakComplex, Gebalanceerd, Elegant
GerechtKalfsvlees, Gevogelte, Kazen
Klantbeoordelingen