• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Salentein Salentein Single Vineyard San Pablo Pinot Noir

Salentein Single Vineyard San Pablo Pinot Noir

Salentein Single Vineyard San Pablo Pinot Noir is intense en complex in de neus. In de mond breed en delicaat. Deze Single Vineyard van het 'San Pablo Estate' is nog jong en omstuimig. Heerlijk frisse zuren in combinatie met fijne aroma's van aardbei, ker Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Productomschrijving
Intense en complex in de neus. In de mond breed en delicaat. Deze Single Vineyard van het 'San Pablo Estate' is nog jong en omstuimig. Heerlijk frisse zuren in combinatie met fijne aroma's van aardbei, kersen en kruiden. Deze Salentein is nu al heerlijk, maar dit feestje in de fles zal zich nog jaren prachtig ontwikkelen.

Ligging
De druivenplanten van de Pinot Noir groeien op een hoogte van ruim 1600 meter boven zeeniveau. Dit is ook wel nodig omdat we hier te maken hebben met een zeer delicate druivenvariëteit. De druivenstokken omarmen de koele lucht die vanaf de bergtoppen naar beneden afdaalt. Het zet de plant aan om aroma's te ontwikkelen van rijp kersenfruit en kruiden.

Eten & Drinken
Deze wijn laat u dromen over een heerlijke pasta met paddenstoelen of rijke kaassoorten, niet?

Vinificatie
Na een zorgvuldige selectie en een koude inweking van de druiven, vergist deze Salentein Single Vinyard op 27 graden in grote eikenhouten vaten. Een opvoeding van 10 maanden in kleine Franse barriques geeft de Pinot Noir rustig de tijd om delicate aroma's te ontwikkelen. Dit proces gaat vervolgens nog jaren door in de fles. Een feest in ontwikkeling!

LandArgentinië
WijnhuisSalentein
StreekMendoza
WijnsoortRode wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage14 %
DruivensoortPinot Noir
Smaak
Gerecht
Klantbeoordelingen