• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Salentein Salentein Primus Pinot Noir

Salentein Primus Pinot Noir

Salentein Primus Pinot Noir is een prachtige licht heldere rode wijn, met delicate aroma's van rijpe kersen, bessen, vanille en een vleugje tabak. Deze Salentein Primus Pinot Noir is mooi in balans met fijne zuren en zachte smaken, de afdronk is een heerl Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.
 

Productomschrijving
Een prachtige licht heldere rode wijn, met delicate aroma's van rijpe kersen, bessen, vanille en een vleugje tabak. Deze Primus Pinot Noir is mooi in balans met fijne zuren en zachte smaken, de afdronk is een heerlijk toetje met kruidige tinten van bittere chocolade.

Ligging
De Pinot Noir van Primus wordt geoogst van het 'La Pampa' en het 'San Pablo' estate. De goede afwatering van de bodem en de lage vruchtbaarheid van het land dwingen de druiven tot het uiterste om rijp te worden wat uiteindelijk resulteert in deze prachtige monocépage.

Eten & Drinken
Deze delicate Pinot Noir in de Primus range is perfect te combineren met gevogelte en gerechten met paddenstoelen of truffel. Tevens, indien gewenst, passend bij stevige visgerechten.

Vinificatie
De druiven voor deze Primus krijgen bij binnenkomst in de wijnkelder een koude inweking, van 10 graden Celsius. Daarna wordt de temperatuur verhoogt naar 28 graden zodat het gistingsproces start. Als alle suikers zijn omgezet in alcohol rijpt de wijn nog 10 maanden op Frans eiken. Uiteindelijk wordt de wijn gebotteld, maar zonder filtering, alleen de zware deeltjes blijven achter op de bodem van het vat, zo gaat er geen smaak verloren met filteren.

Bijzonderheden
Elk jaar wordt er een keuze gemaakt uit de druiven met de hoogste kwaliteit, zodat er elk vintage-jaar één Primus wijn ontstaat.

LandArgentinië
WijnhuisSalentein
StreekMendoza
WijnsoortRode wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage
DruivensoortPinot Noir
Smaak
Gerecht
Klantbeoordelingen