• Login voor voordeel
Laurent Miquel Laurent Miquel Solas Grenache Blanc

Laurent Miquel Solas Grenache Blanc

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Laurent Miquel Solas Grenache Blanc is een elegante, handgemaakte wijn, die de kunst van het wijnmaken goed weergeeft. De bodem van Laurent Miquel Solas Grenache Blanc waarop de wijnstokken staan is kalkrijk.

Druivensoort(en)
100% Grenache Blanc.

           
Vinificatie

De druiven van de Laurent Miquel Solas Grenache Blanc  worden 's nachts geoogst. Kneuzing met selectie van het druivensap. De wijn wordt geklaard op een lage temperatuur, fermentatie vindt plaats op een temperatuur van 16-17 graden. De wijn rijpt in roestvrij stalen tanks.

Proefnotities

Deze Grenache Blanc is lekker fris met aroma's van grapefruit, limoen, meloen en caramel. De afdronk houdt lang aan en is mooi zacht.

Eten & Drinken

Een heerlijke wijn om zo te drinken, maar ook heerlijk in combinatie met zomerse salades en gegrilde visgerechten.

Bijzonderheden

Laurent Miquel is de 8e generatie wijnmaker van zijn familie en rijzende ster onder de Franse wijnmakers. Hij produceert zijn wijnen op het familie estate in de Languedoc regio. De rotsachtige bodem van de wijngaarden op de hellingen biedt unieke condities om de druiven te laten groeien. De voorouders van Laurent begrepen dat maar al te goed en lieten dit in hun voordeel werken. Hiermee creërden ze rijke, karaktervolle wijnen.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen