• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Hamersma 8.5
Laurent Miquel Laurent Miquel Côte 238 Pech Gentille

Laurent Miquel Côte 238 Pech Gentille

Dankzij zijn unieke cépage erg elegant en atypisch. De geur is rijk aan citrus aroma's en hints van witte perzik. “A côte” is het resultaat van een geografisch oriëntatiepunt met behulp van contourlijnen, verspreid over het Franse grondgebied. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Productomschrijving
Dankzij zijn unieke cépage is deze witte wijn erg elegant en atypisch. De geur is rijk aan citrus aroma's en hints van witte perzik. “A côte” is het resultaat van een geografisch oriëntatiepunt met behulp van contourlijnen, verspreid over het Franse grondgebied. Met behulp van deze definitie nam Laurent Miquel een ign-kaart en identificeerde hij wijn productieclusters. Elke wijn is de weerspiegeling van een hoogtemarkering van een specifiek terroir dat een unieke stijl wijn oplevert.

Ligging
De wijngaard is gelegen in de Zuid-Franse Languedoc. De term 'Pech' is afkomstig van de oud historische naam voor kleine heuvel. De wijngaard ligt dan ook in een heuvelachtig gebied en op een hoogte van 238 meter, zoals terug te zien is in de benaming. Dit speciefieke stukje wijngaard is uniek en levert druiven van hogere kwaliteit.

Eten & Drinken
Serveer als aperitief. Ook past deze wijn goed bij vis en zeevruchten, vooral oesters.

Vinificatie
De druiven worden 's nachts oogst en vergisten daarna op gecontroleerde lage temperatuur. De witte wijn rijpt vervolgens in RVS tanks op 16 °C – 17°C.

LandFrankrijk
WijnhuisLaurent Miquel
StreekZuid-Frankrijk
WijnsoortWitte wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage12,5%
DruivensoortAlbarino
SmaakElegant, Fruitig
GerechtAperitief, Vis, Zeevruchten
Klantbeoordelingen