• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Hamersma 9-
Ramón Bilbao  Ramón Bilbao Reserva Rioja

Ramón Bilbao Reserva Rioja

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Ramón Bilbao Reserva Rioja is gelegen in Haro, Rioja Alta, het hart van de DOC Rioja. De bodem van Ramón Bilbao Reserva Rioja  is kalk- en leemhoudend. Ramón Bilbao heeft wijnbezittingen op de beste plekken van de Rioja streek. De wijngaarden liggen daar, waar de warme wind uit de droge Sierra de Cantabria tegen de koelere mediterrane wind aanbotst. De druiven worden perfect rijp en krijgen ’s nachts voldoende koeling om frisheid in de wijn te krijgen. De rivier de Ebro is de belangrijkste vochtvoorziening voor het wijngebied.

Druivensoort(en)

90% Tempranillo, 5% Mazuelo, 5% Graciano

Vinificatie

Moderne vinificatie, met lagering op Amerikaanse eiken vaten gedurende 20 maanden en 30 maanden op fles.

Proefnotities

Dieprode intense kleur. Subtiele fruitaroma’s van bramen, zwarte pruimen en specerijen. Gebalanceerde hint van hout en vanille. Volle smaak met een goede balans tussen zuren en intensiteit. Subtiele, elegante wijn met veel complexiteit.

Eten & Drinken

Combineer deze wijn met gegrild of gebraden rood vlees, wild en overjarige Hollandse kazen. Dit is een wijn die zich uitstekend leent om te bewaren. Hoe groter de flesinhoud hoe langzamer en mooier de wijn ontwikkeld als hij ouder wordt.

Bijzonderheden

Ramón Bilbao is een wijnhuis dat een lange historie kent die teruggaat tot begin vorige eeuw. Jarenlang wordt hier al gewerkt aan de hoogst haalbare kwaliteit rode en witte wijnen. De Tempranillo druif vormt de basis van hun kwaliteit Rioja’s. Ze maken hun wijnen op moderne wijze met respect voor de oude Spaanse tradities. Van heerlijk fruitige frisse wijnen met een moderne stijl tot aan de klassieke rijpe, naar vanille en hout geurende, Gran Reservas.Uitgeroepen tot Winery of the Year 2009 tijdens de Gourmets Awards in Madrid.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen