• Lorem ipsum
Vigneti del Salento I Muri Sangiovese Puglia Vigneti del Salento

I Muri Sangiovese Puglia Vigneti del Salento

I Muri Sangiovese heeft robijnrood, intense en aanhoudende aroma's, fruitig (aardbei en zwarte kers) met hints van hout. Medium-bodied, tanninerijk en is evenwichtig. De druiven voor deze I Muri Sangiovese worden geteeld in het noordelijke deel van Puglia Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

De kelder waar I Muri Sangiovese wordt gemaakt, bevindt zich in Sava, een stad in Salento, het hart van de productie van olijfolie en Primitivo di Manduria-druiven. Dit gebied wordt beschouwd als een "levend museum" van regionale en nationale wijnbouw vanwege de aanwezigheid van uitgestrekte honderdjarige bush-wijngaarden die uitstekende druiven verbouwen. Dit gebied heeft een heerlijk klimaat met intens zonlicht, redelijk droog, met een briesje afkomstig van twee zeeën. Dit is ideaal voor de goede ontwikkeling van intense tannines en smaken; een constante aanwezigheid van ventilatie, wat een essentieel element is voor de kwaliteit, gezondheid en rijpheid van de druiven. Dit zijn de ingrediënten voor het maken van buitengewone mediterrane wijnen. Deze wijn wordt gemaakt in Canosa di Puglia, Barletta en andere gemeenten in de regio. De druiven voor deze Sangiovese worden geteeld in het noordelijke deel van Puglia, in de omgeving van Canosa di Puglia. De wijnstokken zijn zuidoostelijk geplant op klei-kalksteenbodems. De zeebries van de Adriatische Zee maakt het mogelijk om delicate smaken in de druiven en frisse en aanhoudende mondgevoelens te bereiken. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en gekneusd voordat ze een eerste koude maceratie van twee dagen ondergaan. Maceratie en fermentatie volgden gedurende 9-11 dagen bij 22-24°C. Tussen 10 en 20% van de wijn wordt gerijpt in eiken en de rest in roestvrij staal. 

Proefnotitie
Robijnrood, intense en aanhoudende aroma's, fruitig (aardbei en zwarte kers) met hints van hout. Medium-bodied, tanninerijk en evenwichtig.

Wijn en Spijs
Uitstekend bij alle traditionele Italiaanse gerechten, vleeswaren en gebakken vis. Uitstekend als aperitief.

LandItalië
WijnhuisVigneti del Salento
StreekPuglia
WijnsoortRode wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage13%
DruivensoortSangiovese
SmaakMedium-bodied, tanninerijk en evenwichtig.
GerechtAperitief, italiaanse gerechten, vleeswaren en gebakken vis.
Klantbeoordelingen