• Lorem ipsum
Biscardo Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone

Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone

Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone heeft een intense zwarte kleur met harmonieuze aroma's van rode vruchten en zwarte bessen. Een fijne, goed uitgebalanceerde rode wijn, met zachte en zoete tannines. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Omschrijving
De Biscardo familie, samen met een aantal boeren in Emilia Romagna, hebben deze 100% Sangiovese gecreëerd. De oogst vindt plaats aan het einde van de herfst wanneer de gedeeltelijk gedroogde druiven handmatig geplukt worden. Deze rozijnen die aan de stokken hangen worden na de oogst in manden verzameld en gedroogd. Aan het einde van december vindt de maceratie plaats op lage temperaturen. Daarna wordt de wijn bewaard op de lie tot aan maart. Enigma wordt middels het appassimento proces vervaardigt.

Proefnotitie
Een intense zwarte kleur met harmonieuze aroma's van rode vruchten en zwarte bessen. Een fijne, goed uitgebalanceerde rode wijn, met zachte en zoete tannines. 30% van de wijn oudert op eiken houten vaten.

Wijn & Spijs
De wijn zit zo goed in elkaar en is op zichzelf al heerlijk. Verder goed te combineren met vleesgerechten en oude kazen.

LandItalië
WijnhuisBiscardo
StreekEmilia-Romagna
WijnsoortRode wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage15%
DruivensoortSangiovese
Smaak
Gerecht
Klantbeoordelingen