• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Biologisch
Cazes Cazes Muscat de Rivesaltes Blanc

Cazes Muscat de Rivesaltes Blanc

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Muscat de Rivesaltes Blanc komt van het familiebedrijf “Cazes” is toonaangevend en behoort tot de topproducenten in de Roussillon. Het bedrijf is volledig biodynamisch gecertificeerd sinds 2003. Cazes Muscat de Rivesaltes Blanc produceert al vanaf 1997 biologisch. De grond van Cazes Muscat de Rivesaltes Blanc bestaat uit klei en leisteen.

Druivensoort(en)
50% Muscat d’Alexandrie, 50% Muscat Petit Grain.

Vinificatie

Traditioneel. Vanaf de oogst van 2003 is de wijn biologisch gekwalificeerd.

Proefnotities

Frisse, zoete witte wijn met heerlijke aroma’s van citrusvruchten, exotische vruchten, perzik en abrikoos. Zeer complex, zonder log te worden. De wijn blijft aantrekkelijk en heeft een hele fraaie, rijke smaak.

Eten & Drinken

Serveer de wijn bij desserts met wit fruit en vanille. Tevens erg lekker bij blauwschimmelkazen. De wijn kan 10 jaar bewaard worden.

Bijzonderheden

De zoete wijnen van Rivesaltes heten 'vin doux naturel'. Naturel omdat er geen suiker aan is toegevoegd. Halverwege de gisting breken de boeren het proces af door een scheutje brandewijn bij de most te gieten. Dan houd je onvergiste druivensuikers over, vandaar. Die maken het zoet. Weelderig, intens, zoet, dat ervoor zorgt dat de wijnen lang kunnen rijpen. Ze zijn onverwoestbaar!

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen