• Lorem ipsum
  • -3%
San Marzano San Marzano Dolce Naturale 11 Filari Primitivo Di Manduria

San Marzano Dolce Naturale 11 Filari Primitivo Di Manduria

€17,35
€17,95
In de neus geurt San Marzano Dolce Naturale 11 Filari Primitivo Di Manduria intens en complex naar rijpe fruit tonen en specerijen. De aanzet van de San Marzano Dolce Naturale 11 Filari Primitivo Di Manduria is rijk en vol met nuances van honing, gevolgd Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Proefnotitie
De neus geurt intens en complex naar rijpe fruit tonen en specerijen. De aanzet is rijk en vol met nuances van honing, gevolgd door een afdronk met verfrissende tonen.

Domein
In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Bodem
De bodem bestaat voornamelijk uit kalk en gesteente.

Opbrengst
Er staan 5.000 wijnstokken per ha aangeplant.

Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel begin oktober.

Vinificatie
Schilinweking gedurende 10 dagen, gevolgd door een alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt daarna nog 12 maanden in houten vaten van Frans en Amerikaans eiken.

Eten & Drinken
Lekker bij fruittaarten, cake met amandelen, romige en rijpe kazen.

LandItalië
WijnhuisSan Marzano
StreekPuglia
WijnsoortRode wijn
Inhoud0,5 L
Alcoholpercentage12%
DruivensoortPrimitivo
Smaak
Gerecht
Klantbeoordelingen