- Lorem ipsum
Kakheti COmpany
EEUWENOUDE GEORGISCHE TECHNIEKEN
Nugzar Ksovreli, van Kakheti Wine Company maakte de iconische Saperavi wijnen uit het Kakhetian gebied, vanaf de wijngaard die eigendom is van de Konchosvili familie. Zwitserse wijnmaker Thierry Fontannaz was gefascineerd door de eeuwenoude Georgische technieken voor het maken van de wijn en raakte geïnspireerd om vanuit de Saperavi wijnen de Bedoba te creëren. de wijnkelders dateren terug naar 1533. Toen werden de traditionele Kakheti wijnen hier geproduceerd en verkocht. Het domein bevindt zich net ten noorden van de Alazani rivier en ligt op 400 meter boven de zeespiegel.
De bodem is zeer rijk is aan zwarte leisteen, met een hoge concentratie carbonaten, dit geeft Beboda zijn unieke stijl. De wijnranken zijn meer dan dertig jaar oud. Ze worden bewerkt door middel van duurzame en biologische technieken.
De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens vindt fermentatie plaats in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperatuur. Na zes weken wordt de wijn gedeeltelijk in eiken vaten gedaan en een ander deel gaat in roestvrijstalen vaten voor malolactische gisting. De wijn is een samenstelling van verschillende rijpingsprocessen. Na het bottelen wordt de wijn nog twaalf maanden in de fles bewaard voor verdere rijping.
Kakheti COmpany
EEUWENOUDE GEORGISCHE TECHNIEKEN
Nugzar Ksovreli, van Kakheti Wine Company maakte de iconische Saperavi wijnen uit het Kakhetian gebied, vanaf de wijngaard die eigendom is van de Konchosvili familie. Zwitserse wijnmaker Thierry Fontannaz was gefascineerd door de eeuwenoude Georgische technieken voor het maken van de wijn en raakte geïnspireerd om vanuit de Saperavi wijnen de Bedoba te creëren. de wijnkelders dateren terug naar 1533. Toen werden de traditionele Kakheti wijnen hier geproduceerd en verkocht. Het domein bevindt zich net ten noorden van de Alazani rivier en ligt op 400 meter boven de zeespiegel.
De bodem is zeer rijk is aan zwarte leisteen, met een hoge concentratie carbonaten, dit geeft Beboda zijn unieke stijl. De wijnranken zijn meer dan dertig jaar oud. Ze worden bewerkt door middel van duurzame en biologische technieken.
De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens vindt fermentatie plaats in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperatuur. Na zes weken wordt de wijn gedeeltelijk in eiken vaten gedaan en een ander deel gaat in roestvrijstalen vaten voor malolactische gisting. De wijn is een samenstelling van verschillende rijpingsprocessen. Na het bottelen wordt de wijn nog twaalf maanden in de fles bewaard voor verdere rijping.