• Lorem ipsum
Zenato Zenato Soave Classico

Zenato Soave Classico

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Zenato Soave Classico doc,  Soave van behoort al jaren tot een van de bekendste witte wijnen van Italie. Deze bekendheid geniet deze wijn vooral door een goede en meestal constante kwaliteit. De wijn wordt gemaakt uit 30% Trebbiano en 70% Garganega. Soave kent echter een klein nadeel. Door de grote bekendheid van de wijn komen er zeer goede wijnen op de markt, maar ook stukken mindere vooral aangeboden door de grote en massale ketens. Gelukkig kunnen we in deze bouwen op de kwaliteit en de reputatie van Zenato.

Soave is een niet te zware, elegante droge witte wijn, die zich zeer goed leent voor vele gelegenheden. Door zijn aantrekkelijke fruitaroma's ondersteund door een fris en levendig zuur komt de wijn het best tot zijn recht als men hem jong drinkt.

Druivensoort(en)

70% Garganega, aangevuld met Trebbiano.

Vinificatie

Traditionele vinificatie.

Proefnotities

Strogele kleur met een ietwat groenige glans. Mooi, zuiver boeket. Frisse opwekkende smaak, sappig met veel lengte op afdronk.

Eten & Drinken

Deze Soave smaakt heerlijk op een terrasje in de zon, maar ook zekere zo goed bij een lekkere salade of een lichte visschotel.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen