• Lorem ipsum
Zenato Zenato Amarone della Valpolicella Riserva Sergio

Zenato Amarone della Valpolicella Riserva Sergio

De druiven van de Zenato Amarone della Valpolicella Riserva Sergio zijn afkomstig van de oudste wijngaarden in het Valpolicellagebied, gelegen op de kalkrijke kleihellingen van de commune Sant Abrogio in Veneto, ten zuiden van het Gardameer. Zenato Amaron Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

De druiven van de Zenato Amarone della Valpolicella Riserva zijn afkomstig van de oudste wijngaarden in het Valpolicellagebied, gelegen op de kalkrijke kleihellingen van de commune Sant Abrogio in Veneto, ten zuiden van het Gardameer.
Bekroningen
92 punten Parker
Druivensoort(en)
De Zenato Amarone Classico Riserva bestaat uit 80% Corvina,10% Rondinella,5% Molinara en 5% Sangiovese
Vinificatie
De hand geplukte en op topkwaliteit geselecteerde Zenato Amarone della Valpolicella Riserva druiven worden 4 maanden op stromatten gedroogd alvorens men ze perst. Vervolgens volgt een langzame vergisting met schil contact van 30 dagen. Lagering van tenminste 4 jaar op Sloveens eiken vaten.
Proefnotities
Diep robijnrood van kleur. Een zeer geconcentreerde wijn, met kruidige en gedroogd fruitaroma’s. Enorm vol van smaak met stevige maar zachte tannines gevolgd door een zeer lange finale.
Eten & Drinken
Aanbevolen bij volle gerechten zoals geroosterd vlees en wildgerechten. De perfectie wordt bereikt in combinatie met truffel. 
Bijzonderheden
Deze Amarone della Valpolicella Riserva is een topcuvée van Sergio Zenato en wordt alleen in zeer goede jaren gemaakt.

 

 

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen