• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Hamersma 9-
Ramón Bilbao  Ramón Bilbao Edición Limitada Rioja

Ramón Bilbao Edición Limitada Rioja

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Ramón Bilbao Edicion Limitada Rioja. Trots en belofte. Ramón Bilbao Edicion Limitada Rioja komt uit een van de beste gebieden van Rioja Alta, op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel, ligt Finca Valpierre. Hier groeien de Tempranillo druiven van de Ramón Bilbao Edicion Limitada Rioja die zullen resulteren in het ‘enfant terrible’ van de bodega. Wanneer de druiven van Finca Valpierre hun optimale rijpheid hebben (laatste week van oktober) worden selectief de beste trossen van de Tempranillo geoogst.
Bekroning
90 punten Wine Spectator
De Grote Hamersma 2014: 8½
Druivensoort(en)
Tempranillo 100%
Vinificatie
In de wijnkelder op de sorteertafels kiest men alleen de beste trossen, met de perfecte druiven, om ze vervolgens te fermenteren in eiken vaten onder gecontroleerde temperaturen. De wijnen worden gerijpt gedurende 14 maanden in nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten. Dan wordt de rijpingsproces in ondergrondse flessenrekken voortgezet gedurende de volgende tien maanden.
Proefnotities
Intense, donkere kersenrode kleur met een granaatrood randje. Gecompliceerde aroma’s van pruimen in likeur, rijpe blauwe bessen en exotisch hout. Elegant en voloptueus in de mond met een aanzienlijke, aanhoudende en plezierige mineralen finish. Een volle wijn met complexiteit die nog zal toenemen gedurende de tijd. Nu op dronk, maar kan ook nog worden opgelegd tot 10 jaar na oogstjaar.
Eten & Drinken
Ideale serveertemperatuur is tussen de 18 en 20 graden Celsius. Smaakt goed bij gegrild vlees, gerookte hammen en worstsoorten, maar ook bij de internationale keuken (sushi, Tex-Mex en curry’s)

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen