• Lorem ipsum
Mount Riley Mount Riley Sauvignon Blanc Marlborough

Mount Riley Sauvignon Blanc Marlborough

Mount Riley Sauvignon Blanc Marlborough is een aromatische wijn met 'grassige' tonen en aroma's van o.a. meloen en citrusfruit. Mount Riley Sauvignon Blanc Marlborough is een zeer intense wijn, vol met tropisch fruit en een zeer lange afdronk. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Mount Riley Sauvignon Blanc Marlborough
Het wijnhuis Mount Riley in Marlborough heeft een mooie Sauvignon Blanc.Het gebied van Marlborough is uitermate geschikt voor de Sauvignon Blanc. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst, zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma's optimaal vast kunnen houden. Men spreekt ook wel van de meest serieuze concurrent voor gerenommeerde Franse Sauvignon Blanc's als Sancerre en Pouilly Fume.
Wijnhuis
Mount Riley
Druivensoort
Sauvignon Blanc
Proefnotities
Het resultaat is een zeer aromatische wijn met ' grassige ' tonen en aroma's van o.a. meloen en citrusfruit. Door de aanwezige en benodigde frisse zuren komt de wijn zeer fruitig over en is al vroeg op dronk. Het is een zeer intense wijn, vol met tropisch fruit en een zeer lange afdronk.
Eten & drinken
De aanwezige frisse zuren maken de wijn zeer levendig en maken hem tot een perfecte begeleider van b.v. diverse visgerechten en salades.
Bijzonderheden
Na botteling is de wijn al drinkbaar en hij blijft op z'n best tot zo'n twee a drie jaar na de oogst.

LandNieuw-Zeeland
WijnhuisMount Riley
StreekMarlborough
WijnsoortWitte wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage12,5%
DruivensoortSauvignon Blanc
SmaakIntense, tropisch fruit en een zeer lange afdronk.
GerechtAperitief, zeevruchten, licht vlees, pasta, salades of de Aziatische keuken.
Klantbeoordelingen