• Lorem ipsum
Dom Pérignon Dom Pérignon 2013 vintage Champagne in giftbox

Dom Pérignon 2013 vintage Champagne in giftbox

Dom Pérignon 2013 vintage Champagne is diep witgoud en de mousse is levendig en verfijnd. Met geuren van witte bloemen, abricoos, rabarber, munt en de mineraliteit van as. Maar ook geuren van witte peper! Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Dom Pierre Pérignon nam in 1668 de taak over als keldermeester in de Abbey van Hautvillers. 47 jaar lang bleef hij ontdekken en uitvinden om de kwaliteit van de druiven te verbeteren met nieuwe technieken in de wijnbouw. Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om de beste wijn ter wereld te maken en uitsluitend 'vintage only'.

Voor wijnmakers was 2012 een jaar vol tegenstellingen. Het was een jaar met een fantastische oogst, maar er moesten wel eerst wat problemen overwonnen worden. De natuur was onvoorspelbaar en onverbiddelijk: stevige vorst in de winter en in het voorjaar, en tijdens de bloeiperiode een stortvloed aan regen, hagelstormen en perioden van kou. De zomer kende verschillende hittegolven. De warmte en droogte waren erg gunstig voor het rijpingsproces en deden zorgen over de gezondheid van de druiven verdwijnen. De oogst duurde van 10 tot 26 september. De smaak van de druiven bleek direct veelbelovend: een mooie balans tussen fris en gul.

Proefnotitie
Diep witgoud en de mousse is levendig en verfijnd. Met geuren van witte bloemen, abricoos, rabarber, munt en de mineraliteit van as. Maar ook geuren van witte peper! In de smaak zitten zure en bittere tonen die zorgen voor een strakke afdronk met gember, tabak en toast. Een levendig spektakel: een onstuimige explosie met een verkwikkende sensatie.

Wijn & Spijs
Deze prachtige champagne is lekker bij varkensvlees, rijke vis, schelpdieren en milde en zachte kaas.

LandFrankrijk
WijnhuisDom Pérignon
StreekChampagne
WijnsoortChampagne
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage12,5%
DruivensoortPinot Noir, Chardonnay
Smaak
Gerecht
Klantbeoordelingen