• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Domaine Chanson Chanson Viré-Clessé

Chanson Viré-Clessé

Chanson Viré-Clessé is lichtgeel van kleur. Aantrekkelijke bloemengeuren gecombineerd met tonen van exotisch fruit. Fris, goede structuur, wat mollig en een goede balans. Mooie, aromatische combinatie met een harmonieuze afdronk. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Productomschrijving
Lichtgeel van kleur, helder met wat goudnuances. Aantrekkelijke bloemengeuren gecombineerd met tonen van exotisch fruit, versterkt door een mooie mineraliteit. Heel fris, goede structuur, wat vol en een goede balans. Mooie, aromatische combinatie met een harmonieuze afdronk.

Ligging
In het hart van de wijnstreek Mâcon, ten zuiden van Bourgondië, vormen de twee dorpen Viré en Clessé een uniek terroir gesitueerd op zuidoostelijk gelegen hellingen. In Viré is de bodem kalkachtig met grote kleilagen. In Clessé is de bodemstructuur iets anders: een combinatie van krijt en klei vermengd met liasische mergel en oesterfossielen die de wijn een specifieke mineraliteit geven. Dit is één van de beste witte wijnen van de regio die souplesse en mineraliteit combineert.

Eten & Drinken
Heerlijk als aperitief vanwege het frisse karakter. Een prachtige begeleider van lichte voor- en hoofdgerechten met vis, kip, parelhoen, kalfsvlees in een romige wijn of limoensaus, rijke salades met kreeft of krab. Ook lekker bij lichte, romige kazen.

Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt en volgen een traditionele vinificatie. De wijnen rijpen vervolgens ìn roestvrijstalen vaten.

LandFrankrijk
WijnhuisDomaine Chanson
StreekBourgogne
WijnsoortWitte wijnen
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage13,5%
DruivensoortChardonnay
SmaakBloemig, Exotisch, Aromatisch, Mineraal
GerechtAperitief, Gevogelte, Vis
Klantbeoordelingen