• Lorem ipsum
Zenato Zenato Lugana Santa Cristina Vigneto Massoni

Zenato Lugana Santa Cristina Vigneto Massoni

Zenato Lugana Santa Cristina Vigneto Massoni heeft een mooie strogele kleur met groene hint. Zenato Lugana Santa Cristina Vigneto Massoni is een intense witte wijn met elegante tonen van bloemetjes en citrusvruchten, vnl. citroen. Zeer zuivere wijn met ee Lees meer...
Koop 6 voor €17,65 per stuk en bespaar 2%
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Zenato Lugana Santa Cristina doc "vigneto Massoni". Al sinds jaren is het domein van Santa Christina eigendom van deze familie Zenato.Het domein bevindt zich op zo'n 25 km ten westen van de Noord Italiaanse stad Verona, in de provincie Veneto. De wijngaarden beslaan 40 ha. en liggen op de beste percelen van het Lugana gebied. De optimale ligging t.o.v. de zon, de ideale bodemsamenstelling, voldoende regenval en de relatief lage nacht temperatuur zorgen ervoor dat de druiven hier zeer goed en gelijkmatig rijpen en dus bij uitstek geschikt zijn voor de produktie van kwalitatief hoogwaardige wijnen.
De Lugana uit de wijngaard ' Massoni ' behoort tot de mooiste witte wijnen van het gebied.Het is een zeer elegante en delicate wijn, die zich met name kenmerkt door indrukken van o.a. rijp citrusfruit ( vooral citroen), ananas en iets nootachtigs.
Het is tevens een krachtige wijn, die erg zacht overkomt door een niet al te overdreven zuurgehalte.
Druivensoort(en)
Zenato Lugana Santa Cristina is gemaakt van 100% Trebbiano di Lugana druiven.
Vinificatie
Traditioneel, handgeplukt. Fermentatie van 20 dagen in roestvrijstalen tanks op een temperatuur van 16 - 18 graden celsius en 5 maanden lagering op roestvrijstalen tanks en nog 3 maanden op fles.
Proefnotities
Mooie strogele kleur met groene hint. Intense witte wijn met elegante tonen van bloemetjes en citrusvruchten, vnl. citroen. Zeer zuivere wijn met een prachtige complexe smaak.
Eten & Drinken
Te serveren bij rijke pastagerechten met vis, schelp- en schaaldieren.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen