• Lorem ipsum
San Marzano Talò Chardonnay San Marzano

Talò Chardonnay San Marzano

Talò Chardonnay San Marzano heeft aroma’s van witte bloemen en tropisch fruit met tonen van vanille. In de mond is deze Talò Chardonnay San Marzano elegant, fris en mineraal. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Proefnotitie
Aroma’s van witte bloemen en tropisch fruit met tonen van vanille. In de mond elegant, fris en mineraal.

Domein
In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Expositie
Het gebied ligt ongeveer 100 meter boven de zeespiegel, met een droog microklimaat en een goede waterretentie.

Vinificatie
De druiven worden ontsteeld en voordat ze geperst worden, enkele uren bij lage temperaturen met hun schil achtergelaten om de delicate bloemige tonen te extraheren. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 13-15 dagen bij 15 ° C. Rijping in Franse eikenhoutvaten gedurende 4 maanden.

Eten & Drinken
Lekker bij pasta’s met vis en voorgerechten. Uitstekend bij kaas.

LandItalië
WijnhuisSan Marzano
StreekPuglia
WijnsoortWitte wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage12%
DruivensoortChardonnay
Smaak
Gerecht
Klantbeoordelingen