• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Salentein Salentein Single Vineyard La Pampa Malbec

Salentein Single Vineyard La Pampa Malbec

Blauwe bes, aalbes, floraal, kruidig en tonen van balsamico. Een prachtige Single Vineyard die je het ware karakter van de malbec druif laat beleven. Een stoere body met fijne tanninestructuur, een zeer verdienstelijke tafelgast, zijn afdronk biedt je de Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Productomschrijving
Blauwe bes, aalbes, floraal, kruidig en tonen van balsamico. Een prachtige Single Vineyard van Salenteindie je het ware karakter van de malbec druif laat beleven. Een stoere body met fijne tanninestructuur, een zeer verdienstelijke tafelgast, zijn afdronk biedt je de gelegenheid lekker lang na te tafelen.

Ligging
De druiven voor de single Vineyard zijn afkomstig van het 'La Pampa Estate' op een hoogte van ongeveer 1350 meter. Een uniek terroir met een zeer gunstig effect op de Malbec druif. Zo zijn de nachten koud, door de luchtstroom die vanaf de berg naar beneden stroomt, dit stimuleert de druif om breed scala aan aroma's te ontwikkelen.

Eten & Drinken
Deze wijn is perfect bij pittige gerechten of gegrild rood vlees. Argentijnse tip: ribeye met chimichurri saus.

Vinificatie
De druiven uit de wijngaard van 'La Pampa' vergisten op bijzondere wijze in een groot vat van eikenhout. Bijzondere en delicate aroma's krijgen zo de kans tot wasdom te komen. Nadat alle suikers vergist zijn wordt de wijn overgeheveld in kleinere vaten, waar de verdere rijping in plaats vindt.

LandArgentinië
WijnhuisSalentein
StreekMendoza
WijnsoortRode wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage13,5%
DruivensoortMalbec
Smaak
Gerecht
Klantbeoordelingen