• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Hamersma 8.5
Ramón Bilbao Ramón Bilbao Verdejo

Ramón Bilbao Verdejo

Ramón Bilbao Verdejo is een prachtige witte wijn van de Verdejo druif en heeft een fijn aromatisch karakter. Ramón Bilbao Verdejo heeft aroma's van passiefruit, anijs, venkel en tropisch fruit zorgen voor levendigheid in het glas. Een klein bittertje, een Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Productomschrijving
Deze prachtige witte wijn van de Verdejo druif heeft een fijn aromatisch karakter. Aroma's van passiefruit, anijs, venkel en tropisch fruit zorgen voor levendigheid in het glas. Een klein bittertje, een mooie frisheid gecombineerd met een zachte afdronk.

Druivensoort(en)
Ramón Bilbao Monte Blanco Verdejo is 100% Verdejo. Deze typerende druivensoort wordt hier ook al meer dan 400 jaar aangeplant.

Ligging
De Verdejo druiven voor deze witte wijn groeien in het uiterlijke noorden van D.O. Rueda. De bodem bestaat voornamelijk uit steen en klei. De enigszins arme grond zorgt ervoor dat de wortels de grond in gaan, dit geeft een wijn met meer karakter en complexiteit.

Eten & Drinken
Mooie wijn-spijs combinaties bij deze Verdejo Rueda van Ramon Bilbao zijn gerookte zalm of witte asperges. Overigens ook heerlijk bij salades met vis of schelp- en schaaldieren!

Vinificatie
Het kan in Rueda in het oogstseizoen nog erg warm zijn. Daarom worden de druiven vroeg geplukt, als de koelte van de nacht nog tussen de Verdejo druivenstokken hangt. Zo wordt oxidatie in een vroeg stadium voorkomen en proeft u een intens fruitige wijn.

Bekroningen
"Beste Witte Wijn' uit Spanje 'la Nariz de Oro' 2011
Winnaar Silver, Challenge International Du Vin 2011
Winnaar Brons, International Wine Challenge 2011
De Grote Hamersma 2014: 8½

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen