• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Jansz Jansz Rosé Premium Non Vintage Brut Cuvée

Jansz Rosé Premium Non Vintage Brut Cuvée

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

De druiven voor de Jansz wijn komen voornamelijk uit Tasmanië. Dit eiland ten zuiden van Australië is een stuk koeler dan het continent. De wijngaarden van Jansz krijgen koeling door de Antarctische wind uit het zuiden. De koeling is nodig om zoveel mogelijk frisheid en natuurlijke zuren in de wijn te krijgen. Het geheel is opgezet door het Franse Champagnehuis Roederer (bekend van Cristal) maar tegenwoordig is het van Australische kwaliteitsproducent Yalumba.

Bekroningen
88 punten Parker
Een 9 in De Grote Hamersma 2014

Druivensoort(en)

Chardonnay en Pinot Noir.


Vinificatie

De wijn wordt volgens de Méthode Traditionelle. gemaakt, hetzelfde principe als in de Champagne streek. De wijn krijgt een tweede gisting op fles zodat er een zachte verfijnde mousse ontstaat. Om de wijn een roze kleur te geven wordt er een klein percentage rode Pinot Noir wijn toegevoegd.

Proefnotities

Prachtige licht roze kleur. In de neus herkent men geuren van bloemetjes, boter, en nougat. Rijke wijn met een zachte geur van aardbeien. De frisse zuren zijn mooi in balans. De wijn heeft een fijne mousse en een verfrissende lange afdronk.

Eten & Drinken

Aanbevolen als aperitief, bij Hors d’Oeuvres of bij lichte visgerechten.

Bijzonderheden

Jansz is in de oorsprong een Nederlandse naam. In de tijd van de zeevaarders was het Janszoon die zijn naam gaf aan deze wijn. Het fruit voor de eerste Jansz wijnen kwam uit de “the Heemskerk” wijngaard.

 

 

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen