• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Jansz Jansz Premium Non Vintage Brut Cuvée

Jansz Premium Non Vintage Brut Cuvée

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

De druiven voor de Jansz Premium Non Vintage Brut Cuvée komen voornamelijk uit Tasmanië. Dit eiland ten zuiden van Australië is een stuk koeler dan het continent. De wijngaarden van Jansz Premium Non Vintage Brut Cuvée krijgen koeling door de Antarctische wind uit het zuiden. De koeling is nodig om zoveel mogelijk frisheid en natuurlijke zuren in de wijn te krijgen. Het geheel is opgezet door het Franse Champagnehuis Roederer (bekend van Cristal) maar tegenwoordig is het van Australische kwaliteitsproducent Yalumba.
Bekroningen:
89 punten Wine Spectator & 89 punten Parker

Wijhuis

Jansz

 

Druivensoort(en)

Hoofdzakelijk Chardonnay aangevuld met Pinot Noir.

Vinificatie

De wijn wordt volgens de Méthode Traditionelle. gemaakt, hetzelfde principe als in de Champagne streek. De wijn krijgt een tweede gisting op fles zodat er een zachte verfijnde mousse ontstaat.

Proefnotities

Bleke strogele kleur. In het boeket zit citrusfruit, nougat en hazelnoot. De wijn heeft veel finesse en balans en combineert complexiteit met elegantie. Verder een langaanhoudende mousse en een knapperige finale.

Eten & Drinken

Te serveren als aperitief of bij oesters en andere schelp-en schaaldieren.

Bijzonderheden

Jansz is in de oorsprong een Nederlandse naam. In de tijd van de zeevaarders was het Janszoon die zijn naam gaf aan deze wijn. Het fruit voor de eerste Jansz wijnen kwam uit de “the Heemskerk” wijngaard.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen