• Lorem ipsum
  • Topwijn
Domaine Chanson Chanson Chassagne-Montrachet 1e Cru Les Chenevottes

Chanson Chassagne-Montrachet 1e Cru Les Chenevottes

Chanson Chassagne-Montrachet 1e Cru Les Chenevottes heeft een delicate gouden kleur. Aroma's van witte boomgaard fruit gemengd met kruidenthee en subtiele kruiden nuances. Zeer zuiver fruit. Fijnkorrelige textuur. Lange en intense afdronk. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Chassagne-Montrachet 1e Cru A.C. Les Chenevottes


Wijnhuis
Domaine Chanson (1750) kocht in 2007 een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune, en werd de thuisbasis Beaune Bastion grondig gerenoveerd en een nieuw pershuis gebouwd. Het bedrijf bezit 45 hectare wijngaarden, allen met de Premier Cru en Grand Cru status, in het hart van de Bourgogne: Côtes de Beaune (Santenay, Chassagne-Montracchet, Puligny-Montrachet, Pernand-Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beane en Corton).

Proefnotitie
Deze Chassagne-Montrachet 1e Cru A.C. Les Chenevottes heeft een delicate gouden kleur. Aroma's van witte boomgaard fruit gemengd met kruidenthee en subtiele kruiden nuances . Royale en goed gestructureerd. Zeer zuiver fruit . Fijnkorrelige textuur. Lange en intense afdronk .

Vinificatie
De 2 hectare Premiers Cru wijngaard "Les Chenevottes" zijn gelegen naast het beroemde Terroir Le Montrachet. De grond bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen met de beroemde stenen van Chassagne en bezit duidelijke mineraliteit. De wijngaarden hebben een bijzonder aspect: ze zijn opgebouwd uit kleine blokken en zitten in elkaar verstrengeld. Met de ligging op het oosten, op de weg naar Saint Aubin, profiteert dit perceel van de frisse lucht. De wijn is hierdoor zuiver en verfrissend.

Eten & drinken
Stijlvolle en complexe wijn bij exclusievere visgerichten met o.a. tong, tarbot, garnalen
en kreeft. Kan ook bij vederwild geserveerd worden.

LandFrankrijk
WijnhuisDomaine Chanson (Côte de Beaune)
StreekBourgogne
WijnsoortWitte wijnen
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage14 %
DruivensoortChardonnay
SmaakComplex, Verfijnd, Vol
GerechtVis, Schaal- en schelpdieren
Klantbeoordelingen