• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Marchesi di Barolo Barbera d'Alba Peiragal

Barbera d'Alba Peiragal

Barbera d'Alba Peiragal is een warme, robuuste, volle en plezierige wijn. Robijnachtige, bijna paarse kleur. In de geur van deze wijn zijn bessen, krenten, geroosterde hazelnoot en vanille te herkennen. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Proefnotitie
Een warme, robuuste, volle en plezierige rode wijn. Robijnachtige, bijna paarse kleur. In de geur van deze wijn zijn bessen, krenten, geroosterde hazelnoot en vanille te herkennen.

Ligging
Peiragal is een heuvel gelegen in het Barolo gebied. Peiragal is een oud woord in dialect dat zacht glooiende heuvels betekent die zijn samengesteld uit zeer compacte kleihoudende kalksteen en grote stenen. Deze bodemsoort beperkt de hoeveelheid regenwater die wordt opgenomen, waardoor de wortels diep groeien op zoek naar vocht dat vervolgens door capillaire werking opstijgt uit de onderste lagen. Het resultaat is dat de wijnstok los op elkaar gepakte trossen bessen produceert en daardoor een wijn met een hoge structuur, die matig zuur is en een uitgebalanceerd alcoholgehalte heeft met ingetogen, delicate tannines.

Wijn & Spijs
Deze wijn met body is erg lekker bij pastagerechten en gegrild vlees.

Vinificatie
Modern. De druiven worden met de hand geplukt en zo snel mogelijk naar de kelders gebracht waar ze worden geperst. Daarna worden de druiven gerijpt in roestvrijstalen tanks.

LandItalië
WijnhuisMarchesi di Barolo
StreekPiemonte
WijnsoortRode wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage14,5%
DruivensoortBarbera
Smaak
Gerecht
Klantbeoordelingen