• Lorem ipsum
San Marzano San Marzano Collezione Cinquanta

San Marzano Collezione Cinquanta

San Marzano Collezione Cinquanta, de neus geurt intens en complex naar pruimen, rode jam en specerijen zoals vanille. San Marzano Collezione Cinquanta de wijn is intens in de aanzet, rijk en zacht met een lange afdronk. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Domein
In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Bodem
De bodem bestaat voornamelijk uit klei en gesteente.

Expositie
De druiven komen uit wijngaarden die gelegen zijn in San Marzano en in Salento. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van ca. 100 meter boven zeeniveau.

Opbrengst
Er staan 4.500 wijnstokken per ha aangeplant.

Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel in september.

Vinificatie
De druiven worden ontsteeld en gekneusd. Koude schilinweking, waarna alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen volgt. Malolactische gisting in roestvrijstalen vaten met tot slot rijping in vaten van Frans eiken gedurende 12 maanden.

Lekker bij
Deze wijn past goed bij rijke voorgerechten, rood vlees en wild.

Score
2013: Gold medal – Concours Mondial de Bruxelles 20172013: Gold medal – Mundus Vini2013: Gold medal – Berliner Wein Trophy

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen