• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Salentein Salentein Primus Malbec

Salentein Primus Malbec

Salentein Primus Malbec is een krachtige maar elegante wijn, een voortreffelijke partner van stevig rood vlees, wildgerechten, hazenpeper en als twist verrassend goed te combineren met de Indiase keuken. Decanteren wordt aanbevolen. Salentein Primus Malb Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

De wijngaarden van Salentein Primus Malbec liggen in het hart van Alto Vale de Uco, Argentinië, meer dan 1300 meter boven de zeespiegel en zijn meer dan 30 jaar oud. De bodem van Salentein Primus Malbec bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn koel en de dagen zonnig en warm wat resulteert in concentreerde fruitige wijnen met een mooie zuurgraad en rijpe tannine. Dit alles geeft de wijn z'n unieke karakteristieken. De druiven komen van de bekende El Portillo Estate.
Bekroningen
Een 9 in De Grote Hamersma 2014
Wijnhuis
Bodegas Salentein
Druivensoort(en)
Malbec
Vinificatie
De druiven voor deze wijn zijn handgeplukt en worden zeer voorzichtig gekneusd. De tempratuur wordt tijdens de fermentatie zo laag mogelijk gehouden. Verder 14 maanden rijping op nieuwe Franse eiken en 1 jaar op fles.
Proefnotities
Een inktachtige, zwartrode wijn met een intens aroma van zwarte bessen, bramen, vanille, tabak en specerijen. In de smaak zwarte pruimen en zwarte bessen. De afdronk is zeer lang en krachtig met veel compact fruit.
Eten & Drinken
Deze krachtige maar elegante wijn is een voortreffelijke partner van stevig rood vlees, wildgerechten, hazenpeper en als twist verrassend goed te combineren met de Indiase keuken. Decanteren wordt aanbevolen. Kan nu gedronken worden, maar ook nog goed 10 jaar liggen.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen