• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Hamersma 9
Salentein Salentein Primus Malbec

Salentein Primus Malbec

Salentein Primus Malbec is een krachtige maar elegante wijn, een voortreffelijke partner van stevig rood vlees, wildgerechten, hazenpeper en als twist verrassend goed te combineren met de Indiase keuken. Decanteren wordt aanbevolen. Salentein Primus Malb Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Productomschrijving
Deze Primus toont de klassieke diep paarsrode kleur van de Malbec. De prachtige expressieve geur biedt de oplettende neus een variëteit aan aroma's van bramen, bosbes en roodfruit ook kunt u specerijen ontdekken. De zeer elegante Salentein wijn heeft een prachtig mondgevoel en de afdronk is bijpassend lang.

Ligging
De Malbec die gebruikt wordt voor deze Primus van Salentein, is het bewijs waarom dit dé Argentijnse druif is. De druif is zeer geschikt voor het Argentijnse klimaat, hij voelt zich thuis in de Uco vallei waar het groeiseizoen lang is en de temperaturen soms flink kunnen oplopen. Op de iets wat rotsachtige bodem weet deze druivenvariëteit het best uit de bodem en in zichzelf naar boven te halen.

Eten & Drinken
Deze krachtige maar elegante Primus Malbec is door zijn kruidigheid een voortreffelijke partner bij de Latijns-Amerikaanse keuken.

Vinificatie
Net zoals voor Cabernet Sauvignon wordt ook deze Primus deels vergist in grote eikenhouten vaten en deels in kleine barriques van 225 liter. Waar de wijn uit het kleine vat een sterk de smaken van het hout in zich opneemt, heeft het vat van 7000 liter relatief veel minder contact met de wijn. Samen vormen ze een mooie gebalanceerde blend.

Druivensoort(en)
Malbec

Bekroningen
Een 9 in De Grote Hamersma 2014LandArgentinië
WijnhuisSalentein
StreekMendoza
WijnsoortRode wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage14,5%
DruivensoortMalbec
Smaak
Gerecht
Klantbeoordelingen