• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Hamersma 9-
Salentein Salentein Numina Malbec

Salentein Numina Malbec

Deze Salentein Numina Malbec in de Numina Serie is helder donkerrood van kleur en is intens en uitgesproken. Met tonen van rood en zwart fruit, chocolade, vanille en tabak. Deze Salentein Numina Malbec is een bijzondere monocépage en heeft mooie tannine e Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Proefnotities
Deze Malbec in de Numina Serie van Salentein is helder donkerrood van kleur en is intens en uitgesproken. Met tonen van rood en zwart fruit, chocolade, vanille en tabak. Deze bijzondere monocépage heeft mooie tannine en hints van vanille in een lange zachte afdronk.

Eten & drinken
Past fantastisch goed bij mooie wildgerechten of gegrild rood vlees, maar is ook heerlijk met oude kaas.

Ligging
De Malbec doet het erg goed in een warm en lang groeiseizoen, 'El Oasis' biedt deze omstandigheden en geeft de kans aan de druiven om een volledige aromatische en fenolische rijpheid te verkrijgen. De bodem is iets arm in organische materie, dit dwingt de druivenstok juist om te wortelen in diepere grondlagen en dit heeft een positief effect op de aromaontwikkeling in de druif.

Vinificatie
Met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd komen de druiven aan in de wijnkelder, hier krijgen de druiven eerst een koude inweking. Tijds de vergisting komt de most bovenop het sap te drijven, door het sap weer over de most te hevelen wordt een maximale extractie verkregen en komen alle mooi krachtige fruitsmaken en tannine in de wijn terecht.

Druivensoort
Malbec

LandArgentinië
WijnhuisSalentein
StreekMendoza
WijnsoortRode wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage14,5%
DruivensoortMalbec
Smaak
Gerecht
Klantbeoordelingen