• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Hamersma 8.5
Principe de Viana Principe de Viana Edicion Limitada Crianza

Principe de Viana Edicion Limitada Crianza

Barstensvol geuren en smaken van rood en zwart fruit, kersen, pruimen, wilde aardbeien en bessen. Elegante aroma's van hout, een beetje vanille en kokosnoot. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Principe de Viana Edicion Limitada Crianza, soms worden de traditionele Navarra druiven gecombineerd met bekende druiven als Merlot en Cabernet Sauvignon. Hierdoor ontstaan verrassende kwaliteitswijnen als Edición Limitada Crianza! De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van 3 verschillende percelen: El Carrascal, El Crucero en La Muga. Binnen de drie verschillende wijngaarden wacht men het juiste moment voor de oogst af. Elke wijngaard heeft zijn eigen persoonlijkheid, verkregen door een samenspel van klimaat, bodemsoort en de kundige hand van de wijnmaker.
Bekroning
90 punten Wine Spectator
De Grote Hamersma 2014: 8,5
Druivensoort(en)
50% Merlot, 25% Tempranillo en 25% Cabernet Sauvignon, afkomstig van 3 uitstekende percelen: El Carrascal, El Crucero en La Muga.
Vinificatie
Binnen de drie verschillende wijngaarden wacht men het juiste moment voor de oogst af. Elke wijngaard heeft zijn eigen persoonlijkheid, verkregen door een samenspel van klimaat, bodemsoort en de kundige hand van de beheerder.
De wijn heeft 14 maanden gerijpt in eiken vaten met een inhoud van 225 liter. 75% van de vaten is Frans eiken en 25% is Amerikaans eiken. De wijn rijpt daarna nog 10 maanden op fles.
Proefnotities
Barstensvol geuren en smaken van rood en zwart fruit, kersen, pruimen, wilde aardbeien en bessen. Elegante aroma's van hout, een beetje vanille en kokosnoot.
Eten & Drinken
Perfecte wijn in combinatie met lamsvlees. Ook lekker om van te genieten bij (licht) gerijpte kazen.

LandSpanje
WijnhuisBodegas Principe de Viana
StreekNavarra
WijnsoortRode wijnen
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage14 %
Druivensoort50% Merlot, 25% Tempranillo en 25% Cabernet Sauvignon, afkomstig van 3 uitstekende percelen: El Carrascal, El Crucero en La Muga.
SmaakFruitig, Elegant
GerechtLamsvlees, Kazen
Klantbeoordelingen