• Lorem ipsum
Pol Roger Pol Roger Champagne Brut Reserve JEROBOAM  (3 liter)

Pol Roger Champagne Brut Reserve JEROBOAM (3 liter)

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Pol Roger Jeroboam Champagne Brut Reserve , de wijngaarden van Champagne Pol Roger zijn gelegen tegen de zacht glooiende hellingen van het departement Marne dicht bij de plaats Epernay tegen de Montagne de Reims. De druiven voor deze Champagne komen uitsluitend uit de beste wijngaarden. Belangrijk zijn de 7 km lange kelders, die tot de koudste (± 9 °C) van de Champagnestreek behoren. Hoe lager de temperatuur, hoe langzamer de gisting, hoe fijner de belletjes en voller het boeket.

Druivensoort(en)

1/3 Pinot Noir, 1/3 Pinot Meunier en 1/3 Chardonnay


Vinificatie

De wijn wordt volgens de traditionele methode gemaakt. De wijn krijgt een tweede gisting in de fles in de koele kelders dat resulteert in een zachte en elegante mousse.


Proefnotities

Een elegante champagne waarin de Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay druiven uitstekend met elkaar in balans zijn. Kenmerkend zijn de goudgele tint en verfijnde mousse. De subtiele smaak onderscheidt zich door een zweem van witte bloesem en de afdronk is lang en indrukwekkend.


Eten & Drinken

Pol Roger wordt door top wijnkenners vaak gezien als de beste aperitief Champagne. Maar deze Brut Reserve is ook heerlijk bij een amuse met garnaaltjes, bij oesters of andere kleine vishapjes.


Bijzonderheden

Pol Roger behoort tot de meest prestigieuze Champagnehuizen. Het dateert van 1849 en heeft zijn familiekarakter vast weten te houden. Sinds 1 januari 2004 verkreeg Pol Roger het predikaat ‘Hofleverancier van Queen Elizabeth II’. De Brut moet altijd het visite kaartje zijn van het Champagnehuis en een beter kan je niet wensen. Je herkent ze aan de witte folie om de hals van de fles. Dit garandeert de constante kwaliteit die het huis heeft.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen