• Lorem ipsum
Pol Roger Pol Roger Champagne Rich Demi Sec

Pol Roger Champagne Rich Demi Sec

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

De wijngaarden van Champagne Pol Roger Rich Demi Sec zijn gelegen tegen de zacht glooiende hellingen van het departement Marne dicht bij de plaats Epernay tegen de Montagne de Reims. De druiven voor Champagne Pol Roger Rich Demi Sec komen uitsluitend uit de beste wijngaarden. Belangrijk zijn de 7 km lange kelders, die tot de koudste (± 9 °C) van de Champagnestreek behoren. Hoe lager de temperatuur, hoe langzamer de gisting, hoe fijner de belletjes en voller het boeket.

Wijnhuis

Pol Roger

Druivensoort(en)

1/3 Pinot Noir, 1/3 Pinot Meunier en 1/3 Chardonnay

Vinificatie

De wijn wordt volgens de traditionele methode gemaakt. De wijn krijgt een tweede gisting in de fles in de koele kelders dat resulteert in een zachte en elegante mousse. De wijn krijgt een zoet “dosage” dat het midden houdt tussen een sec en een demi-sec en is daardoor iets zoeter als een Brut

Proefnotities

Een bijzonder verfijnde lichtzoete Champagne met een uiterst fijne mousse, die lang aanhoudt. In de geur veel fruitimpressies als honing, peren en marmelade en een subtiele smaak die van karakter en elegantie getuigt. De afdronk is mild en houdt lang aan.

Eten & Drinken

Door zijn verfrissende lichtzoete karakter is deze Champagne aan te bevelen bij iets rijkere en krachtigere gerechten. Schaaldieren als langoustine, krab en kreeft of niet al te zoete desserts passen mooi bij deze Pol Roger Champagne.

Bijzonderheden

Pol Roger behoort tot de meest prestigieuze Champagnehuizen. Het dateert van 1849 en heeft zijn familiekarakter vast weten te houden. Sinds 1 januari 2004 verkreeg Pol Roger het predikaat ‘Hofleverancier van Queen Elizabeth II’.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen