Passio Appasite Nero d'avola
PASSÌO | Nero d’Avola Appassite
Omschrijving
Een intense en zwoele rode wijn uit Sicilië, gemaakt van laat geoogste Nero d’Avola-druiven. Dankzij de Appassimento-methode krijgt deze wijn zijn volle, geconcentreerde smaak en fluweelzachte structuur. Pure Siciliaanse verleiding.
Druivenras(sen)
100% Nero d’Avola
Vinificatie
De druiven worden ongeveer 15 dagen langer aan de wijnstok gelaten om in te drogen (Appassimento). Dit zorgt voor meer concentratie, aroma’s en structuur. Na fermentatie rijpt de wijn in roestvrij staal om het fruit te behouden.
Herkomst
Sicilië, Italië. De wijngaarden liggen op bodems rijk aan vulkanisch gesteente, ideaal voor rijpe, krachtige wijnen. Het warme klimaat en de Appassimento-techniek zorgen samen voor een uitgesproken stijl.
Proefnotitie
Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe kersen, pruimen, cacao en vanille. Vol en zacht in de mond met tonen van zwart fruit, specerijen en chocolade. Zwoel, met zachte tannines en een lange afdronk.
Eettips
Perfect bij gegrild rood vlees, wild, kruidige pastagerechten of harde kazen. Ook heerlijk bij stoofgerechten of als meditatieve wijn op zichzelf. Serveer op 16–18°C.
Serie uitleg
PASSÌO-wijnen staan voor traagheid, traditie en intensiteit. Door de Appassimento-methode ontwikkelen de wijnen een rijke, zwoele stijl die geliefd is bij liefhebbers van volle Italiaanse wijnen.
Wijnhuis omschrijving
PASSÌO is een Siciliaans label dat wijnen maakt die het tempo van de natuur volgen. Dankzij laat geoogste druiven en zorgvuldige vinificatie ontstaan wijnen met karakter, concentratie en mediterrane charme.
Land | Italië |
Wijnhuis | Passío |
Streek | scillie |
Wijnsoort | Rode wijn |
Inhoud | 75 cl |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Druivensoort | Nero d'avola |
Smaak | Zwoel, Appassimento, Fruitvol |
Gerecht | Wild, Kazen |