• Lorem ipsum
Biscardo Neropasso Rosso Veneto Biscardo

Neropasso Rosso Veneto Biscardo

Neropasso Rosso Veneto Biscardo heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Neropasso Rosso Veneto Biscardo is fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk. Lees meer...
Koop 6 voor €9,75 per stuk en bespaar 2%
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Neropasso Rosso Veneto Biscardo
Proefnotities

De Neropasso Rosso Veneto Biscardo wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso Rosso Veneto Biscardo is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.
De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.
Druivensoort(en)
Corvinone, Corvina en Cabernet druiven
Proefnotities
Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimencompote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannines in de afdronk.
Eten & drinken
Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit- en roodvlees, verse en gerijpte kazen

LandItalië
WijnhuisBiscardo
StreekVeneto
WijnsoortRode wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage13,5%
DruivensoortCorvinone, Corvina en Cabernet
SmaakKruidig, fijn, fluwelig, zachte tannine.
GerechtPasta, wit en rood vlees, verse en gerijpte kazen
Klantbeoordelingen