• Lorem ipsum
MED MED Rosé Mediterranee

MED Rosé Mediterranee

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.
MED Rosé Mediterranee komt uit een schitterend heuvelachtig landschap dat in het zuiden overloopt in een azuurblauwe Middellandse Zee. Hier bij MED Rosé Mediterranee bevindt zich het oudste wijngebied van Frankrijk. Tevens één van de meest gevarieerde en mooiste, met als bekendste wijn de beroemde Provence Rosé zoals de MED RoséMediterranee Het gebied kent vele bekende plaatsen, als Marseille, Nice, Cannes en Aix-en-Provence. Hier treft u warme en droge zomers, milde winters en een bijzonder vriendelijk voor- en najaar. De wijngaarden genieten van hun eigen speciale microklimaat in de uitlopers de Mont Aurelien en de Mont Saint-Victoire. 
 
Deze unieke MED Rosé Mediterranee kwamen we tegen op Château Camparnaud tijdens een van onze wijnreizen. Het Château ligt aan de Route de Saint Tropez vlakbij de mondaine badplaatsen Saint-Tropez en Sainte-Maxime, waar deze rosé rijkelijk vloeit. Vandaar dat er van deze prachtige wijn niet veel flessen de grens overgaan. Sterker nog, het heeft maanden geduurd voordat we de eigenaar ervan konden overtuigen een klein deel van zijn oogst aan Nederland te verkopen. 

Druivensoort(en)
Grenache, Carignan, Cinsault, Mourvèdre & syrah.

Vinificatie
De wijnen worden geproduceerd volgens het Terra Vitis principe, dus met respect voor natuur, milieu en mens. De druiven worden hier 's nachts met de hand geoogst om ze onder optimale (koele) omstandigheden binnen te halen. Vervolgens worden de druiven door een hyper modern systeem geselecteerd. Het komt er op neer dat het bijzonder kostbare systeem iedere druif individueel scant en volgens vooraf ingegeven maatstaven selecteert. Een betere methode om alleen de beste druiven over te houden is er niet en wordt enkel door een handvol top-producenten bij bekende Grand Cru Classé Châteaux in de Bordeaux gebruikt.

Proefnotities
Het resultaat: een prachtige zalm kleurige rosé. Hij blinkt uit in subtiliteit en finesse. Verfijnde aroma's van klein rood fruit; aardbei, framboos en kers met over de hele breedte passiefruit. Mooi droog, elegant, bijzonder verfijnd en uitnodigend van smaak.

Eten & drinken
Geweldig aperitief, maar ook aan tafel aangenaam bij Oosterse gerechten, diverse soorten vis en lichte gerechten van de grill of barbecue.
Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen