• Lorem ipsum
Marchesi di Barolo Marchesi di Barolo Piemonte Appassimento Samsara doc Barbera

Marchesi di Barolo Piemonte Appassimento Samsara doc Barbera

Marchesi di Barolo Piemonte Appassimento Samsara doc Barbera, een vleugje vanille verschijnt op de achtergrond. De smaak is extreem intens, vol en elegant met een lange afdronk. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.
Robijnrode kleur. Het boeket is zeer complex, waar de fruitige tonen van bramen en pruimenjam plaatsmaken voor kruidige geuren van kaneel en nootmuskaat. Een vleugje vanille verschijnt op de achtergrond. De smaak is extreem intens, vol en elegant met een lange afdronk.

Drinkadvies

Heerlijk als borrelwijn en in combinatie met rood gegrild vlees of bij diverse harde of zachte romige kazen.

Wijnhuis omschrijving

Klassiek wijnhuis gelegen in het mooie dorp Barolo. Al meerdere generaties hebben gewerkt aan de huidige kwaliteit en de omvang van dit ongeveer 110 hectare tellende domein. Huidige eigenaren zijn de gedreven Ernesto en Anna Abbona. Samen met dochter Valentina en zoon Davide hebben zij de dagelijkse leiding en bouwen voortdurend aan authenticiteit en kwaliteit.

Vinificatie

De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt waarna ze voorzichig in kratten worden gelegd. Onder gecontrolleerde omstandigheden drogen de druiven gedurende een paar weken in. Hierna worden de druiven ontsteelt, zachtjes geperst en vergist de wijn twee weken lang.

Herkomst

Barbera is een van de meest traditionele druivensoorten die in de regio Piemonte worden verbouwd. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden die worden gekenmerkt door een grotendeels kalkhoudende kleibodem met sporen van kwartszand en slib. Deze bodemsamenstelling zorgt ervoor dat de wijn geconcentreerd en robuust is, maar toch evenwichtig en dat het rijke bouquet goed ontwikkeld is.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen