• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Hamersma 8
Lunaris Lunaris Pinot Grigio

Lunaris Pinot Grigio

De kleur van Lunaris Pinot Grigio is lichtgeel met een groene tint. In de geur herkennen we tonen van jasmijn en lindebloesem. De smaak van de Lunaris Pinot Grigio is knisperend fris met mooie zuur/frisbalans gedomineerd door rijpe perzik. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Productomschrijving
De kleur is lichtgeel met een groene tint. In de geur herkennen we tonen van jasmijn en lindebloesem. De smaak is knisperend fris met mooie zuur/frisbalans gedomineerd door rijpe perzik.

Ligging
De wijngaarden zijn gelegen in Caucete, 650 meter boven zeeniveau. De bodem is oorspronkelijk alluviaal, vanwege de hellingen. De wind uit Pie de Palo Mount draagt bij aan de zanderige textuur. De wijnstokken krijgen een optimale hoeveelheid vocht vanwege de irrigatie met vers water, afkomstig van het Andes gebergte.

Eten & Drinken
Een heerlijk aperitief of om te drinken bij visgerechten, pasta's met roomsaus, prosciutto of salades.

Vinificatie
De druiven zijn handgeplukt vroeg in de ochtend. De ontsteelde druiven zijn gekneusd om most te verkrijgen. Het droesem wordt verwijderd op 8 graden Celsius, het most wordt vervolgens apart gelegd en met geselecteerd gist ingeent. Fermentatie gedurende 15 dagen, op een temperatuur tussen 15-16 graden. Deze witte wijn heeft geen houtopvoeding gehad.

LandArgentinië
WijnhuisLunaris
StreekSan Juan
WijnsoortWitte wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage13%
DruivensoortPinot Grigio
Smaak
Gerecht
Klantbeoordelingen