• Lorem ipsum
Cielo Gran Maestro Primitivo di Manduria

Gran Maestro Primitivo di Manduria

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Gran Maestro Primitivo di Manduria

De 'ANNUARIO DEI MIGLIORI VINI' ofwel jaarboek van de beste wijnen is een wijnproeverij georganiseerd door Luca Maroni. Er zijn verschillende edities van deze proeverij waarbij het doel is om de beste Italiaanse wijn te vinden en bekronen.
In deze editie ging die de eer van de beste rode Italiaanse wijn naar Cielo E Terra Gran Maestro Primitivo di Manduria 2016. Met 98 punten kreeg deze wijn de verdiende titel Beste rode wijn van Italië 2019

De jury zegt over de wijn: "Deze wijn is geweldig geconcentreerd en heeft een helder karakter. In het glas vinden we heerlijke bosbessen die worden versterkt door zwarte bessen en viooltjes. Het prachtige overvloedige parfum en een smaak zo vol en overtuigend dat hij straalt. De zachte en licht bittere afdronk maken het geheel compleet. Deze wijn behoort tot de beste rode wijnen van het jaar, petje af!"

 

Deze grote en bekende DOC representeert de essentie van Puglia. Handgeplukt wanneer de druiven overrijp waren, zacht geperst en gecontroleerde fermentatie, deels verfijnd in hout.

Met hulp van de beroemde Apulische wijnmaker Beppe is besloten de koning van de Apulische wijnen uit te dagen. Gran Maestro Primitivo di Manduria DOC dankt zijn naam aan de vroege rijpheid dat ervoor zorgt dat de eerste soorten begin augustus moeten worden geoogst. De benaming van de DOC werd in 1998 gecreëerd om de uniekheid en waardering van de Gran Maestro Primitivo di Manduria te vergroten.

De Gran Maestro Primitivo di Manduria is gemaakt van 100% primitivo druiven. Een intense granaatrode kleur. In de neus complex, met fruitige tonen van bessen en pruimenjam, met lichte kruidige hints van cacao, vanille en tabak. Op het palet vol en rond, met zacht, zoete tannines en tonen van rode bessen, kruiden en koffie.

Deze wijn is heerlijk bij rood vlees, wild, geroosterd vlees en hartige kazen.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen