• Lorem ipsum
Torrevento Cantine Torrevento Puglia IGT Since 1913 Primitivo

Cantine Torrevento Puglia IGT Since 1913 Primitivo

100% Primitivo.
Intens robijnrood van kleur met volle en geurige aroma's. In de mond presenteert deze wijn zich met een volle body en harmonieuze smaak. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

100% Primitivo.

Intens robijnrood van kleur met volle en geurige aroma's. In de mond presenteert deze wijn zich met een volle body en harmonieuze smaak.

Domein
Het verhaal van Torrevento begint in het noorden van Apulia, bij wijngaarden gelegen aan de voet van Castel del Monte. In de Torre del Vento Contrada, in het hart van het Alta Murgia Nationaal Park, worden wijnen geproduceerd volgens de decreten van duurzame landbouw. Vandaag de dag, net als in het verleden, is de rustieke wijnproductie nog steeds de kracht van dit wijnhuis, gewijd aan het herstel en de verbetering van de lokale druivensoort. Hiermee wordt tot uitdrukking gebracht dat dit terroir uiterst geschikt is voor de wijnbouw. Al meer dan 20 jaar is Torrevente gecertificeerd met de Equalitas certificatie, waarmee duurzaamheid wordt bevestigd op het gebied van milieu, ethiek en economie. Torrevento is altijd al een open wijnhuis geweest waar evenementen, projecten voor de gemeenschap, proeverijen en tours door de wijngaard en kelders zorgen voor een sterke band met het gebied. en een manier zijn om de passie voor dit product te delen met bezoekers en wijn liefhebbers.

Bodem
Kleiachtig.

Oogst
Midden september.

Vinificatie
Gisting met maceratie. 10 maanden staal - 6 maanden barrique.

Lekker bij
Een uitstekende combinatie met rood vlees en harde kazen

Land: Italië
Streek: Puglia
Gebied: Puglia
Appellatie: Puglia IGT
Domein: Cantine Torrevento
Alcohol %: 14,5
Kleur: ROUGE
Inhoud: 0,75 l
Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen