• Lorem ipsum
Ayala Ayala Champagne Rosé Majeur

Ayala Champagne Rosé Majeur

Ayala Champagne Rosé Majeur is de perfecte belichaming van de originaliteit en finesse van dit Champagnehuis. Deze rosé Champagne is gemaakt van Chardonnay aangevuld met Pinot Noir en een kleine hoeveelheid Pinot Meunier uit de Montagne de Reims. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Productomschrijving
Rosé Majeur is de perfecte belichaming van de originaliteit en finesse van dit Champagnehuis. Deze rosé Champagne is gemaakt van voornamelijk Chardonnay aangevuld met Pinot Noir en een kleine hoeveelheid Pinot Meunier van de beste crus uit de Montagne de Reims. Mede dankzij geringe dosage is deze Champagne expressief, rijk van smaak en elegant.

Ligging
Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid.

Eten & Drinken
Een feestelijk aperitief, maar ook heerlijk bij verfijnde voorgerechten met schaal- en schelpdieren of bij visgerechten zoals warme kreeft en zalmfilet. Smaakt uitstekend bij desserts met vers fruit.

Vinificatie
Een rosé champagne in een mooie blend van 50% Chardonnay, 40% Pinot Noir (waarvan 6% 'stille wijn') aangevuld met 10% Pinot Meunier. Licht expressief, aromatisch en heerlijk fris van smaak. De Rosé Majeur heeft minimaal 2 jaar gerijpt op droesem (slechts 15 maanden zijn wettelijk verplicht). Het lage suikergehalte (7,5 g/l tegenover 13 g/l gemiddeld in Champagne) bewijst de hoge kwaliteit van Ayala.

LandFrankrijk
WijnhuisChampagne Ayala
StreekChampagne
Wijnsoort Mousserend rosé
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage12%
Druivensoort50% Chardonnay, 40% Pinot Noir, 10% Pinot Meunier
SmaakElegant
GerechtAperitief, Schaal- en schelpdieren, Vis
Klantbeoordelingen