• Lorem ipsum
  • Topper!
Ramón Bilbao  Ramón Bilbao Mirto Rioja

Ramón Bilbao Mirto Rioja

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Ramón Bilbao Mirto Rioja is gelegen in Haro, Rioja Alta, het hart van de DOC Rioja. De bodem Ramón Bilbao Mirto Rioja is kalk- en leemhoudend. Ramón Bilbao heeft wijnbezittingen op de beste plekken van de Rioja streek. De wijngaarden liggen daar, waar de warme wind uit de droge Sierra de Cantabria tegen de koelere mediterrane wind aanbotst. De druiven worden perfect rijp en krijgen ’s nachts voldoende koeling om frisheid in de wijn te krijgen. De rivier de Ebro is de belangrijkste vochtvoorziening voor het wijngebied. De naam Mirto komt van een plantje dat in de 70 jaar oude wijngaarden bloeit.

Bekroningen

93 punten Wine Spectator / 93 punten Parker / Gold: International Wine Challenge 2008 

Druivensoort(en)

Tempranillo, afkomstig van wijngaarden minimaal 70 jaar oud.

Vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst en daarna wordt de wijn modern gemaakt met respect voor tradities. De wijn rijpt gedurende 20 maanden op nieuwe Franse “Allier” eiken vaten.

Proefnotities

Dit is een Top Cuvée van het huis Ramón Bilbao. Diep rood-paarse kleur. Krachtige wijn met grote complexiteit. Aroma’s van zwarte pruimen, specerijen en kruiden. Subtiele hint van hout en vanille. Volle smaak met een goede balans tussen zuren en intensiteit. Krachtige wijn met veel complexiteit.

Eten & Drinken

Hoge gastronomische gerechten van rood vlees of wild met krachtige sauzen. Decanteer de wijn voor gebruik zodat de wijn meer geuren krijgt. Deze wijn is zeker tien jaar te bewaren na zijn oogstjaar.

 

 

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen