• Lorem ipsum
Fonvène Fonvène Ardéche Rood Vignerons Ardéchois

Fonvène Ardéche Rood Vignerons Ardéchois

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Fonvène Ardèche Rood Vignerons Ardéchois
Proefnotities

De Fonvène Ardèche Rood Vignerons Ardéchois is een krachtige neus van vanille en zoethout. Fonvène Ardèche Rood Vignerons Ardéchois is in de mond soepel en geconcentreerd met een goede balans. Mooi versmolten tannines maken het geheel af.

Druivensoort(en)
De Fonvène Ardèche Rood Vignerons Ardéchois bestaat uit Merlot, Syrah en Grenache

Ligging
In 1967 bouwde de Vignerons Ardéchois samen hun eerste wijnbedrijf, een gedeelde faciliteit waar efficiëntie en solidariteit hand in hand gaan. Een volledige herschikking van de wijngaard werd uitgevoerd waarbij zowel internationale als inheemse druivensoorten werden aangeplant op respectievelijk bijbehorende gronden, met respect met de karakteristieken van elk terroir. Vandaag de dag, bestaat Vignerons Ardéchois uit 1.500 wijn boeren en 12 wijnhuizen verspreid over hun 4 Ardèche terroirs. Ze beschikken over meer dan 6.500 hectare wijngaarden, gelegen tussen de Cévenne en de Rhône-vallei, die de diversiteit van de Ardèche onthullen. Deze oppervlakte vertegenwoordigt 85% van de Ardèche wijnproductie en de wijnen worden allemaal geproduceerd met Côtes du Vivarais AOP, Côtes du Rhône AOP en natuurlijk Ardèche IGP. Een belangrijk deel van hun wijnen is bovendien biologisch gecertificeerd.

Vinificatie
Traditionele vinificatie aan gecontroleerde temperatuur van 26 à 28°C en een korte schilinweking in vaten gedurende 10 dagen.

Eten & drinken
Lekker bij koude of warme voorgerechten en perfect bij charcuterie.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen