• Lorem ipsum
St. Martinus St. Martinus Cuvée Texere

St. Martinus Cuvée Texere

De fruitige geur waar tonen van steenfruit en bloemige tonen wedijveren om als eerste boven te komen, wordt vervolgt in een samenspel van frisse, smaakvolle zuren. Dit wordt gecombineerd met een volle afdronk. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Proefnotitie
Deze speciale cuvée is samen met het team van Verbunt Verlinden en St. Martinus samengesteld. Door het gebruik van de verschillende druivenrassen en kleinere tanks is deze wijn complex qua smaak en geur, maar heeft daarnaast ook een frivole, frisse en toch volle afdronk. De fruitige geur waar tonen van steenfruit en bloemige tonen wedijveren om als eerste boven te komen, wordt vervolgt in een samenspel van frisse, smaakvolle zuren. Dit wordt gecombineerd met een volle afdronk. Proef de gelaagdheid door op ontdekkingsreis te gaan naar alle smaken en geuren.

Ligging
Wijndomein St. Martinus bestaat uit meerdere percelen, welke zijn gelegen in het zuidelijkste puntje van Nederland tussen de uitlopers van de Ardennen. Het ligt vlakbij het Drielandenpunt in het bergdorpje Vijlen. De druiven die groeien op de wijngaarden van St. Martinus worden milieuvriendelijk geteeld en verwerkt in de vier verdiepingen tellende energieneutrale kelders.

Wijn & Spijs
Heerlijk bij asperges met zalm, zuurkoolschotel en meloen met gedroogde ham.

Vinificatie
Temperatuur gestuurde gisting (14°C) in kleine, roestvrijstalen vaten waarna een deel op Franse eikenhouten vaten 9 mnd heeft gelagerd.

Klik hier voor meer witte wijnen

LandNederland
WijnhuisSt. Martinus
Streek
WijnsoortWitte wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage13%
DruivensoortJohanniter, Auxerrois, Souvignier Gris, Chardonnay, Pinot Gris, Solaris-Muscaris
Smaak
Gerecht
Klantbeoordelingen